Make a studio appointment | (021) 448 3203
Make an appointment to visit the studio | (021) 448 3203

KAROO GARDENS IN OCTOBER

KAROO GARDENS IN OCTOBER
November 3, 2010 Clementina

At the side of the Withoek Road in Calitzdorp


On the Groenfontein Road in Calitzdorp


In Hylton Nel’s garden, Calitzdorp


In Roger Young’s garden, Kruisrivier, near Calitzdorp


In Roger Young’s gallery, Kruisrivier, outside Calitzdorp

Woorde: C. LOUIS LEIPOLDT

Dit is die maand Oktober! Die mooiste, mooiste maand! Dan is die dag so helder, so groen is elke aand, so blou en sonder wolke die hemel heerlik bo, so blomtuin vol van kleure die asvaal ou Karoo, so blomtuin vol van kleure die asvaal ou Karoo.

Dit is die maand Oktober! Die varkblom is in bloei; oor al die seekoeigate is kafferskuil gegroei; die koppies, kort gelede nog as ‘n klip so kaal, het nou vir welkomsgroetnis hul mooiste voor gehaal; het nou vir welkomsgroetnis hul mooiste voor gehaal.

Dit is die maand Oktober! Die akkerboom is groen; die bloekoms langs die paaie is almal nuut geboen; en orals in die tuin rond ruik jy sering en roos, jasmyn en katjiepiering, lemoen en appelkoos, jasmyn en katjiepiering, lemoen en appelkoos.

Dit is die maand Oktober! Ek dink die mense vier vir ewig in die hemel Oktobermaand soos hier! Wat wens jy meer as blomme, as helder dag en nag? Wat kan jy beter, mooier of heerliker verwag? Wat kan jy beter, mooier of heerliker verwag?

Wat gee ek om die winter? Wat praat jy nou van Mei? Wat skeel dit as ons later weer donker dae kry? Ek is nou in Oktober, die mooiste, mooiste maand, met elke dag so helder, so pragtig elke aand! Met elke dag so helder, so pragtig elke aand!

Comment (1)

  1. woodfirer 14 years ago

    Great post – only seen it now!
    Great Leipoldt poem!
    I'm ready to swap the snow for the Karoo.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*